En bra livsstil ger dig ett bra välbefinnande!

Alla vet att bra kost med regelbunden motion är en bra och sund livsstil. En sådan livsstil kan ge oss ett välbefinnande både inombords och utanpå. Mår själen bra så mår kroppen bra. Det är mer än endast ett uttryck. Så varför är det då svårt för många att hålla denna livsstil kan man fråga sig. Det finns nog inte bara ett svar på det utan är en rad olika faktorer som spelar in.

Vi äter mer snabbmat och det kan ha att göra med att samhället ser ut som det gör idag med mycket stress och man ska hinna mycket på kort tid. Då blir snabbmat kanske en lösning alltför ofta. Vad gäller motion har man tappat ganska mycket när det gäller vardaglig motion som förr om åren var mer och oftare. Idag åker vi mycket bil, det finns sparkcyklar och vanliga cyklar som drivs fram med batteri, det finns airboards och annat liknande som ersatt det vi borde göra mer; att gå till vårt mål. Men det är som det står i SvD att motion bidrar till välbefinnande och gör att vi mår bättre.

Vidare är våra jobb idag mer stillasittande där ett digitalt nätverk har ersatt mycket med detta att röra på sig. Som exempelvis på kontoret när vi ska tala med kolleger skickar e-post istället för att gå till personen. Små vardagliga gratisrörelser har minskat ofantligt vilket bidrar till en icke hälsosam livsstil, speciellt om man inte själv ser till att kompensera detta med träning på sin fritid.

Därför är det så oerhört viktigt att idag välja en bra livsstil med att försöka ändra på detta. Istället för hissen, ta trapporna. Eller strunta i mejlet, gå till kollegan i korridoren intill eller varför inte gå av en busstation tidigare för en kort promenad till jobbet. Detta blir ännu mer viktigt om man inte utför någon form av träning utanför jobbet.