Smarta festfixartips inför nyår

Året går mot sitt slut och att ställa till med ett härligt nyårsfirande med nära och kära är populärt. Men efter jul och allt vad den innebär är det lätt hänt att man har slut på idéer. Nedan kan du läsa om några festfixartips till nyårsfesten – alltifrån aktiviteter och mat till ”fyrverkerier”.

Planera

Det lönar sig nästan alltid att planera och så även när det är dags att ställa till med fest. Skicka ut inbjudningar i god tid, planera vad som ska serveras och vad som ska göras under kvällen. Fundera över dukning och dekorationer och se till att handla ett par dagar i förväg så slipper du trängas med alla andra som också ska nyårshandla!

Aktiviteter på fest

Nyårskvällen är lång och det kan vara trevligt att ha någon aktivitet planerad i väntan på tolvslaget. Ett quiz är perfekt om man vill kunna sitta kvar till bords men ändå ha något att göra en stund. Det finns mycket färdigt att ladda ned för den som inte har tid eller ork att sätta ihop ett eget och dessutom brukar det vara en uppskattad lek bland både stora och små.

Ännu roligare blir det om det finns priser att vinna! Det behöver inte vara dyra saker utan kanske en fin chokladask, en flaska bubbel eller bara en symbolisk plastpokal som finns att hitta för typ 50 spänn!

Baka en vacker tårta med nyårstema

En riktigt klassiker när det kommer till mat och servering på nyårsafton är trerätters med skagentoast till förrätt, en god köttbit till varmrätt och en festlig dessert som avslutning. Är sällskapet ett festglatt gäng på 8–10 personer är en tårta det perfekta valet när det kommer till just efterrätten och här kan man verkligen pyssla och pynta med många roliga dekorationer och tårttillbehör för nyårstårtan.

Tips på övrig festmat till nyår hittar du här.

Klimatsmarta fyrverkerier

Smällare och raketer har fått mycket kritik dom senaste åren och allt fler tycks välja att avstå, även om det är väldigt vackert att titta på när himlen lyses upp av ett glittrande sken. Men det finns andra saker som kan skapa en mysig stämning när det är dags att fira in det nya året. En sak som verkligen sätter känslan är att tända upp massvis med marschaller runt gården. Ett annat alternativ är att skicka upp varsin Khom Loy lykta – som är ett betydligt bättre val för både miljön och plånboken.